
מנות-יפות-שמוסיפות-צבעוניות—שולחן-חג-בשילוב-פרחים-ואקססוריז,-באדיבות-סולתם-צילום-גל-בן-זאב
החגים הם הזמן שבו משפחה וחברים מתאספים יחד בבתים, נהנים מחברתם האחד של השני, משלימים פערים ומציינים מורשת ומסורת. אחת הדרכים הנכונות להוסיף עוד ממד לאווירה החגיגית היא עיצוב השולחן. פינת האוכל היא לא רק מקום פונקציונלי להניח עליה את המאכלים, אלא גם אלמנט עיצובי אסתטי שמשקף את רוח החג ואת החיבור לסביבה.
כשהשולחן מעוצב באופן מקורי ומדויק, הוא יכול להפוך את האירוע החגיגי לזיכרון ולחוויה. כדי לעצב שולחן חג מרשים ומקורי פנינו למיטל רובין, מנהלת השיווק בחברת סולתם, שתרכיב מדריך פרקטי וקל ליישום. הנה טיפים שלה לאירוח מוצלח:
מראה טבעי באמצעות אלמנטים מהטבע
המגמה הכי חזקה היום בעיצוב היא השילוב של הטבע כחלק מעיצוב הבית. הבאת הטבע או רמיזות ממנו לשולחן החג היא הזדמנות ליצור אווירה מיוחדת, מרגיעה ואותנטית שתעטוף את כל הסועדים.
איך מיישמים? פזרו בין הכלים ענפי זית, רימונים או גבעולים ופרחים שמצאתם בחוץ.
טיפ: אפשר להשתמש בענפי זית או שורשי עץ כבסיס להנחת צלחות, סירים חמים או כמעמד לכוסות. את העץ או הבמבוק אפשר להוסיף גם בצורת מגשי הבסיס שיונחו על השולחן וכלי הששת להגשה. מפת השולחן יכולה להיות בגווני שמנת או אדמה או אפילו מפה לבנה שתיתן קונטרסט יפה.

מכניסים-את-הטבע-הבייתה–שולחן-חג-בסגנון-כפרי-באדיבות-סולתם,-צילום-אנטולי-מיכאלי
עיצוב עם פירות העונה וסמלי החג
ראש השנה חל בתחילת הסתיו, וזו ההזדמנות להביא את גווני העונה לשולחן בדמות הפירות האופיינים לתקופה, לצד פירות וסמלים של החג. פזרו בין הכלים רימונים (חצויים או שלמים), תפוחים, תמרים ואלמנטים עשויים דבש. אפשר ורצוי לשלב את שבעת המינים בעיצוב השולחן.
טיפ: אפשר להשתמש בקערות שקופות כדי להציג את הפירות באופן יפה ומרשים או פשוט לפזרם באופן אקלסטי בין הכלים השונים.

מהתנור-לשולחן–כלי-בישול-המיועדים-להגשה-למרכז-השולחן,-שולחן-חג-על-פי-רשת-סולתם-,-צילום-אנטולי-מיכאלי
סירים – הגשה לא שגרתית
בעבר היה המטבח חדר נפרד מהבית ואילו כיום במרבית הבתים המטבחים הם פתוחים, כשמכל זווית הסלון או פינת האוכל אפשר לראות את מלאכת הבישול, ההכנה והאפייה. עם מגמה זו, גם כלי הבישול השתדרגו והפכו מכלים שהיו רק פרקטיים, לכאלו שהם יפים, מעוצבים וצבעוניים. כלי הבישול כיום, הכוללים את הסירים, המחבתות והרוסטרים, אינם צריכים להיות חבויים במטבח ואין צורך להעביר לאחר הבישול את המאכלים לכלים נוספים וללכלך גם אותם. אחד הטרנדים האותנטיים והנוחים הוא הגשה עם כלי הבישול ישירות למרכז השולחן כדי שכולם יוכלו להתפעל גם מהם ולא רק ממה שבתוכם. עוד באותו העניין, לא רק הכלים יכולים להוות פריט עיצובי במרכז השולחן, גם המאכלים עצמם. מנות יפות יכולות גם הן להוסיף לצבעוניות ולאווירה ולשדרג את מראה השולחן. דוגמא לכך היא למשל סלט צבעוני שיוגש בקערה שקופה או תפוחים ירוקים ואדומים צפים בקערה שטוחה.

כלים-לבנים-ליצירת-אווירה-חגיגית–סדרת-WHITE-GOLD-החדשה-של-סולתם,-להשיג-בסניפים-ובאתר-ww.Soltam.co.il,-יחצ-המחבת-להמחשה-בלבד
אווירה רומנטית ומוארת
אור יכול להוסיף המון לאווירה החגיגית. השתמשו בנרות בגבהים שונים ובגוונים המתאימים לפלטת הצבעים שבחרתם לקשט איתה את השולחן, או לחילופין, הוסיפו שרשראות אור דקיקות. יש כיום שלל גרלנדות שפועלות עם בטריות ואין צורך לחברן לחשמל.
טיפ: את הנרות העגולים הקטנים אפשר להניח בכלי זכוכית עם מים ופרחים צפים להוספת מגע צבעוני ורומנטי.

סירי-בישול-והגשה-במגוון-צבעים-שניתן-להגישם-למרכז-השולחן–סדרת-פריזמה-החדשה-מבית-סולתם,-להשיג-בסניפי-הרשת-ובאתר-www.Soltam.co.il,-אסף-אמברם
משחקי צבעים
בחרו בפלטת צבעים שתשדר את רוח החג. לראש השנה, למשל, צבע לבן נקי וזך או צבעי פסטל יכולים להיות מתאימים, בזמן שלחג הסוכות נשים דגש על צבעים יותר חמים וארציים ועל מגוון יותר ססגוני.
טיפ: השתדלו לבחור גוון אחד בולט ולשלב אותו בכמה אלמנטים – מהמפה, הצלחות, המפיות, הכוסות, הקישוטים וכך הלאה. חזרתיות היא שם המשחק.

בחירת-עיצוב-שולחן-בפלטת-צבעים-לבנה-וטבעית-לכבוד-ראש-השנה,-עיצוב-שולחן-החג-על-פי-סולתם,-צילום-אנטולי-מיכאלי
הקסם טמון בפרטים הקטנים
הוסיפו כרטיסי אירוח מעוצבים עם הודעה אישית לכל אחת ואחד מהאורחים. זה יכול להיות קישוט ייחודי לכל מקום ישיבה, סרטים וקישוטים קטנים בצורת תפוח או דבורה ועוד פריטים קטנים שיכולים לשדרג את שולחן החג וגם את הרגשתם של האורחים.
טיפ: אפשר להשתמש במסגרות קטנות ולהכניס אליהן ברכות לשנה החדשה או ציטוטים חגיגיים. אלו יתנו טאץ' אישי מהמארחים לאורחים.
מוזיקה
קבלו את פני האורחים במוזיקת רקע נעימה ורכה. צלילים הם חלק מהחוויה והם נצרבים בזיכרון המשפחתי. אלו יכולים להיות שירים של חגי תשרי, מוזיקה קלאסית או שירים ישראליים קלאסיים, לפי העדפה אישית.
ריח
ניחוח הוא חלק מהבניית הזיכרון שלנו וחלק בלתי נפרד מהחוויה. חגי תשרי ובראשם ראש השנה מאופניינים בסמלים ריחיניים כמו ריח תפוחים (או עוגת תפוחים חמה), ריח של דבש, ריח של פריחה רעננה שמסמלת את תחילת השנה, וכך הלאה. שלבו אלמנטים שמפיצים ריח טוב אך עדין, כזה שלא יאפיל על האווירה.
לפרטים: WWW.SOLTAM.CO.IL