
חלל-תערוכה-גוף נושא, גלרייה זוזו-עמק חפר

חלל-תערוכה-גוף נושא, גלרייה זוזו-עמק חפר
בגלריית זוזו בפארק התעשיות עמק חפר מוצגת כעת התערוכה "גוף נושא" הבוחנת את תחום הפעולה של התכשיט. הפרויקט החל מתוך התבוננות על שדה התכשיטים העכשווי בישראל ועל השינויים שחלו בו לאורך השנים. המטרה העיקרית של התערוכה היא לקיים שיח קבוצתי וחשיבה משותפת על ענידה של תכשיטים כפעולה משמעותית וכמובן את אופן הצגת התכשיט בתערוכה בגלריה לאמנות.

שרה שחק,חרוזי געגוע, 2020-2021,קרדיט צילום: שלומי ברנטל

קרן גיספן Set On a Pedestal, 2021 קרדיט צילום: Kinhouse Creative

דניאלה שריה עור חדש,2020 קרדיט צילום: דניאלה שריה
התערוכה קמה בעקבות קול קורא שפורסם באוקטובר 2018 והזמין יוצרים ויוצרות להגיש הצעות לפרויקטים חדשים הנוגעים בנושא תכשיטים. התגבשה קבוצה של 12 משתתפות מתחומים שונים והן פיתחו את העבודות המוצגות כעת בתערוכה.
בתערוכה "גוף נושא" נבחן הגוף כתחום הפעולה של התכשיט. הטריטוריה של אותו תחום או מרחב נובעת מזהות הפרטית, המאפיינים הביולוגים, החברתיים, המגדריים וכך הלאה. תהליכי העיצוב שהתפתחו בשנים האחרונות מציבים את התכשיט ככלי ביטוי והבעה, המרחיב את השיח על התכשיט ורואה בו מכלול המקיים מערכת יחסים מורכבת ורב שכבתית בין האובייקט – הגוף היוצר – הגוף העונד – והסביבה שבה הם נמצאים.
זהות הגוף העונד ומאפייניו משפיעים על נוכחות ומשמעות התכשיט לא פחות מאשר היוצר/ת. לא רק המאפיינים הפיזיים אלא גם מאפיינים שאינם נראים לעין למשל המקום שממנו מגיע האדם העונד, הדעות הפוליטיות שלו, השפה שאותה הוא מדבר ומאפיינים רבים נוספים.

גילי דולינר,TOOLS FOR PRACTICING ESCAPISM, 2019

אביגל באר ושלי זיידמן מעברים, 2020
בתכשיט העכשווי לא נעדרים מאפייניו המסורתיים הקשורים לפונקציית הענידה והחיבור לגוף. להפך. הם מותחים ומרחיבים את תפקידו ואופן ענידתו, תוך שימוש ושילוב במחקרים חומריים, צורניים ורעיוניים.
המילה ענידה מתארת היטב את הקשר שבין התכשיט והגוף. היא מתייחסת הן לאופן פעולת החיבור: השחלה, דקירה, ליפוף ועוד, והן למשך זמן החיבור – נשיאת התכשיט. הענידה היא פעולת סימון מורכבת, המייחדת את התכשיט והופכת אותו לסוג של הופעה, מיצג (פרפורמנס), המשפיע הן על העונד והן על האנשים בסביבתו. לצד ערכים פיסוליים כמו צורה, חומר וצבע, מופיעים גם ערכים חזותיים-חושיים כמו דינמיות, תנועתיות וצליל. כל אלו מתהווים בהתאם לגוף הנושא את התכשיט ולסיטואציה שבה הוא נמצא.

נגה הראל גן נעול / פרחים משומרים, 2019 קרדיט צילום: Kinhouse Creative

תמר פלאי I Carry The Weight, 2021 קרדיט צילום: Kinhouse Creative
הצגת תכשיטים בגלריה לאמנות, היא הזדמנות להתייחס לביטוי המרחבי של החיבורים המיוחדים שבין עיצוב ואמנות, אובייקט וגוף. העבודות בתערוכה מתייחסות בגישות שונות למעבר התכשיט מהגוף לגלריה, וכיצד ניתן לתווך את המשמעויות שאובדות במעבר זה.

תמר אשד מרווחים, 2020 קרדיט צילום: שני אזולאי

עדי פרבר מסמן מקום – זוג כפפות, 2019 קרדיט צילום: רוני כנעני
מציגות ומציגים: תמר אשד / אביגל באר / יותם בהט / קרן גיספן / גילי דולינר / נגה הראל / שלי זיידמן / סופיה זכרובה / תמר פלאי / עדי פרבר / ילי רייכרט / שרה שחק / דניאלה שריה; אוצרות: תמר פלאי ודניאלה שריה
לפרטים: תערוכת גוף נושא, תוצג עד 22.5.21, זוזו – גלריה להנעה תרבותית, גשר העץ 46, פארק תעשיות עמק חפר, www.zuzugallery.com