
סטודיו קרמיקה, אולם התצוגה החדש ברחוב לח"י בבני ברק, צילום עודד סמד
דורית סלע וניצן הורוביץ – סטודיו DNARC – אחראים על עיצוב הפנים והתכנון של אולם התצוגה החדש של סטודיו קרמיקה בשטח שבו שכן בעבר מחסן תרופות. אולם התצוגה החדשני שעיצבו בני הזוג סלע והורוביץ מציג שלל מוצרים מתחום הסניטריה ומציע שפע של פתרונות בתחום החיפויים, הברזים, הכלים הסניטריים ועוד לקהל הפרטי והמקצועי. אולם הדגל החדש והקונספטואלי של חברת סטודיו קרמיקה ממוקם ברחוב לח"י בבני ברק, ומתפרש על פני כ-960 מ"ר. לחברה הוותיקה יש עוד שלושה סניפים נוספים ובקרוב צפוי להיפתח אולם התצוגה החמישי של החברה, בראשון לציון.
לפני עיצוב האולם עברה החברה תהליך של מיתוג מחדש וקיימה מחקר מקדים ומפורט שכלל בדיקה וחשיבה על קהלי יעד, חומרים נבחרים וקונספט החלל. האתגר המרכזי בתהליך התכנון והעיצוב, כפי שמעידים סלע והורוביץ, היה שמירה של סדר וניקיון ויזואלי, על אף ריבוי הפריטים והמוצרים. הם שאפו להעניק לחלל תחושה נקייה ולהימנע ממראה עמוס. במקביל ביקשו המעצבים לייצר היררכיה בין המוצרים באמצעות תכנון מקדים של צורת המכירה והתנועה בחלל, על פי שלבים טבעיים של הלקוחות.

סטודיו קרמיקה, אולם התצוגה החדש והמאוורר, צילום עודד סמדר
מכיוון שמדובר בחברה העוסקת גם בייצור, נבחרה עבור החלל פלטת חומרים המורכבת מחומרי גלם במראה ראשוני מחוספס כמו ברזל ובטון. לחלל נבחרה רצפת בטון מוחלק היוצרת פלטפורמה נטרלית למוצרים ולתצוגה העכשווית.
אולם התצוגה רחב הידיים מחולק לשלושה אזורים, שאליהם מתאפשרת כניסה דרך שתי כניסות – שתיהן כניסות ראשיות. הכניסה הראשונה מתאפשרת דרך חזית הפונה לרחוב לח"י ואילו הכניסה השנייה עוברת דרך אזור החנייה. אזור הכניסה מלח"י מוביל לאזור הקבלה הכולל לאונג' המתנה ושני אזורים מרכזיים וגדולים שבהם מוקמו שני מתקני תצוגת אריחים. אגב, החברה גם מדפיסה ומייצרת אריחים בהזמנה אישית. באזור מוקמו כ-200 מגשי תצוגה של אריחים. במטרה לבדל כל מתחם, תוכננו תקרות שונות עבור כל אזור. מעל אזור הכניסה תוכננה תקרת גבס היוצרת מראה נקי ומהודק, אזור המכירה תוכנן במראה תעשייתי עם תקרה חשופה הכוללת קונסטרוקציית ברזל ותאורה טכנית תלויה ואילו באזור הפטיו שולבה תקרת חממה המאפשרת כניסה של אור טבעי פנימה.
חלל הכניסה מתנשא לגובה של 3.5 מטרים והוא כולל חלל ישיבות ותאי תצוגה הממחישים את מגוון מוצרי סטודיו קרמיקה. מרכז האולם המתנשא לגובה של כ-6 מטרים ומחולק לשלושה אגפים בהם עמדות עבודה, המעוצבות בשימוש של ברזל ושל גרניט פורצלן. משני צידי עמדות העבודה ניצבות מחלקות המציגות את המוצרים השונים, בהם חיפויים, אסלות, כיורים, ברזים, אריחי ענק וברזים. המעצבים יצרו מעין שוטטות בין חלונות ראווה ברחוב. את שלושת האגפים מחברים תאי תצוגה המחופים בפח גלי המשווה להם מראה של מכולה תעשייתית ומספק אפקט ויזואלי מרשים הלקוח מעולם התוכן של החברה העוסקת גם ביבוא מוצרים מחו"ל. גם הקיר במעבר בין אגף הכניסה לאגף המרכזי חופה פח גלי בצבעוניות המותג, הממשיך את הקו העיצובי.
אזור הלאונג' תוכנן בשיתוף פעולה עם אדריכלי הנוף אביעד עמר ועדי קדמי מחברת גני עד, ועוצב כמעין פטיו במראה אקלקטי הכולל חלוקת למספר אזורים שונים, במטרה לדמות תנועה טבעית בתוך בית פרטי. האזור משמש לתצוגה של כל מוצרי החוץ: פתרונות לבריכות, ברזי חוץ, דקים ועוד. גם באזור הזה ממשיכה השפה התעשייתית באמצעות מוטיבים כמו מערכת רשת שחורה על גבי הקיר ומאפשרת תליה וכן ציור גרפיטי גדול המעטר את הקיר.
התאורה באולם היא טכנית כמעט לגמרי ומציגה גופי תאורה שחורים במראה תעשייתי לצד פסי צבירה היוצרים מראה של גלריה, אזכור לחלל תצוגה של אמנות. מתוך אותה חשיבה אמנותית, משמשים המשטחים הגדולים הממוקמים מעל מתקני התצוגה גם כחלל תצוגה אלטרנטיבי הממוקם בגובה העיניים, שעליו מוצגים באופן מקורי פריטים שונים כמו שמלות כלה – עוד אזכור לעולם האמנות והעיצוב.

סטודיו קרמיקה עכשיו בבני ברק, צילום עודד סמדר
כחלק כמעטפת כוללת, פיתחו המעצבים גם מוצרים עבור החברה, היוצרים בידול מהמתחרים. כך למשל עיצבו סלע והורוביץ כיורים ייחודיים עבור התצוגה, אחד מהם נראה כאלמנט פיסולי מונומנטלי העשוי קוריאן ושואב השראה דווקא מכוס חד פעמית מקומטת.
אפילו נעשתה חשיבה מיוחדת לחלל השירותים עבור הלקוחות והוא עוצב כחלק חשוב מהאולם, מעין תצוגת תכלית והצעת הגשה פרקטית הלכה למעשה. האזור חופה באריחי ענק שחורים זרועים בגידי נחושת מבית למינם, המתפרשים על גבי הרצפה והקירות. הבחירה באריחים נבעה מהרצון ליצור מראה נקי בחלל קטן, המצריך שימוש מינימלי בחומרים תוך יצירת אפקט דרמטי.
לפרטים: סטודיו קרמיקה – לח"י 29, בני ברק, www.studio4.co.il, www.doritsela.co.il, www.nhdesign.co.il