גלריה 21 היא גלריה חדשה שנפתחה לאחרונה בתל אביב ומוצגות בה עבודות ייחודיות של אמנים בינלאומיים, בדגש על אמנות הפופ. גלריה 21, הפועלת מסוף חודש מרס ברחוב אלנבי בתל אביב, שייכת לג'ואן לורי ויוני סיסלי, והיא ממוקמת בחלל תעשייתי המשתרע על פני 150 מ"ר על גבי שתי קומות. החדשנות של הגלריה היא, בין היתר, חדשנות בגזרת החומרים שמהם עשויות היצירות. למשל תקליטים המונחים זה, מכחולים אנכיים צבועים ודיוקני תלת מימד עשויים מברגים.

עבודת פופ ארט של Sophie Rakel Wajnberg עם דמותה של איימי ויינהאוס, צילום: אבי אמסלם
האמנים הבינלאומיים, שעבודיהם מוצגות בגלריה 21, מציגים לראשונה בישראל עבודות צבעוניות תלת ממדיות ברמת גימור גבוהה, המאופיינות בתנועה ונוכחות בחלל. העבודות עוסקות בנושאים אוניברסליים ועושות שימוש בהומור ומשחקיות. חלק מהן עוסקות בחיבור בין אמנות קלאסית לאמנות עכשווית בעזרת חומרים חדשים וטכנולוגיה עדכנית.
כך למשל מוצג כרגע בגלריה ציור נוף מוכר של ואן גוך עשוי בתלת מימד ממאות מכחולים, טורסו נשי העשוי מעשרות מגזיני PLAYBOY, דיוקן עשוי מתקליטי ויניל ישנים, דוב פנדה עשוי ממקלות עץ הנראים כמו דוקים ויוצרים דמות, עבודות ברגים ייחודיות המציגות דיוקנאות של דמויות מפורסמות ועוד. חלק מהיצירות המוצגות מקוריות וחלקן יוצרו במהדורה מוגבלת.

עבודה של FANO, צילום: אבי אמסלם
בין האמנים המציגים: FANO- Stephan Ouzilou אמן צרפתי-אמריקאי יהודי היוצר אמנות אוונגרדית בסגנון מודרני-מינימליסטי שנועדה לחקור אנשים, לרגש ולגעת. FANO אוהב להתנסות בחומרים וטכניקות לא קונבנציונליים (ברגים, צלחות, עץ ומתכות), איתם יוצר יצירות אמנות בדו ובתלת מימד. לאחר שזכה להכרה בלוס אנג'לס ומכר עבודות ודיוקנאות אישיים לסלבריטאים כמו פארל ווילייאמס, ליאונרדו דיקפריו ועוד.
George Monfils הוא אמן בלגי-אמריקאי המציג פופ ארט חדשני. הוא שואב השראה מאמנים בניו יורק ופיתח לעצמו סגנון ייחודי שהוא מכנה פופ נובו – תערובת של תולדות האמנות והשראה מאנדי וורהול האגדי. מונפילס יוצר בטכניקת שכבות ייחודית מאוד, ומשתמש הרבה בצבעי אקריליק, מפסל בחומרי READY MADE כדוגמת תקליטי ויניל, ספרים ומכחולים מהם יוצר יצירות אמנות בתלת מימד. עבודותיו מעמתות את הצופה עם נושאים בוטים ומעוררי דמיון.

גלריה 21, צילום: אבי אמסלם
Clem$ הוא אמן פופ מודרני צרפתי שמציג ברחבי העולם. הוא אמן אוטודידקט, שהחל לצייר בילדותו והוקסם מהפופ ארט ומתרבות הרחוב והגרפיטי. עם השנים פיתח קריירה כאמן מוסיקה אלקטרונית ו-DJ. בשנים האחרונות חזר ליצור בהשראת גיבורים מילדותו. יצירותיו מלאות משחקי צבע נועזים ועיוותים, תשוקה, הומור, הן צועקות ושוברות מוסכמות, משלבות דמויות שמשקפות תרבות על זמנית. עבודותיו מוצגות בגלריות במיאמי, ניו-יורק, לונדון, פריז ותל אביב.
Sophie Rakel Wajnberg אמנית פריזאית בעלת תשוקה גם לעולם האופנה. היא שואבת השראה מנסיעות ברחבי הגלובוס באמצעות יצירות אמנות בסגנונות שונים: צבע, קולאז', אורות ניאון ועוד. כבוגרת עיצוב אופנה בבית הספר ESMOD, שמרה על ההרגל לא להשליך כלום, ונוהגת לעשות שימוש חוזר משאריות, כמו כפתורים או תחרה, אותן היא משלבת בעבודות. יצירותיה מתמקדות סביב סמלים מתרבות הפופ ארט ואייקוני אופנה כמו מרלין מונרו, פול ניומן, סופיה לורן, קייט מוס ועוד, אותם היא מנציחה בדרכה הייחודית.

קארל לגרפלד. עבודה של Sophie Rakel Wajnberg, צילום: אבי אמסלם
לפרטים: גלריה 21, אלנבי 21, תל אביב

