
Design Week @S.Anzini panzeri Zero, גופי התאורה האלגנטיים של פנזרי עכשיו בישראל
חדשות התאורה: אחרי שבמהלך תערוכת העיצוב Salone del Mobile הוצגו מאות גופי תאורה חדשים במסגרת euroluce – תצוגת התאורה הגדולה – הגיע הזמן לברר אילו גופי תאורה הגיעו ויגיעו לארץ. חברת קמחי תאורה מייבאת בבלעדיות מותגים כמו Artemide, Vibia, Ole, Panzeri ועוד ליקטה במהלך התערוכה את הדגמים החדשניים והמעוצבים ביותר ואלו יימכרו באולם התצוגה של החברה.

קולקציית Sticks של אריק לוי עבור Vibia, צילום באדיבות קמחי תאורה
אז מה נצפה השנה? מעצב העל הישראלי אריק לוי הציג השנה את גופי התאורה Sticks בהופעת בכורה בתערוכה במילאנו. מדובר במוטות לד דינמיים שאפשר לזיז ולכוון בקלות ומעניקים לחלל מראה מתוחכם ומודרני. גופי התאורה של לוי עבור המותג הספרדי מגדירים מחדש את היחס שבין החלל לבין התאורה. לתד גופי התאורה של לוי, השיקה לאחרונה חברת ויביה את מערכת גופי התאורה Tube המאפשרת מודולריות של אור, ועליה גם תוכלו לקרוא בהרחבה כאן.
חברת Panzeri האיכותית הציגה ב-Salone del Mobile את סדרת Zero הכוללת כמה גופי תאורה, שעליה הרחבנו בכתבה נפרדת. סדרת גופי התאורה ממחישה את הכיוון שאליו הולך עולם התאורה – תאורה מינימליסטית ואלגנטית בקווים נקיים ומעוגלים שנראית כאילו מרחפת בחלל. ובכלל, מותג העל Panzeri הציג בתערוכה שלל גדול של גופי תאורה, חלקם כבר מוכרים וחלקם חדשים, המהווים ביחד כמה קולקציות בסגנונות שונים לחללים שונים ובסגנונות שונים. שווה להגיע לאזור של פנזרי באולם של קמחי ולהתרשם מהשפע.

Discovery Space artemide, בצבעים ובגדלים שונים, הסדרה נמכרת אצל קמחי תאורה
חברת Artemide האיטלקית הציגה כמה גופי תאורה מודרניים ומתקדמים, שכן החברה ממשיכה לשלב באדיקות פיתוחים טכנולוגיים, חלקם פטנטים רשומים ובלעדיים, לצד עיצוב ופתרונות. קולקציית התאורה Discovery שבבסיסה צורות גאומטריות שטוחות הנראות מרחפות בחלל. מדובר במשחקי שקיפות וצבע שמתפזרת באופן אחיד. חידוש נוסף הוצג לראשונה בתערוכה הוא גוף התאורה השולחני Huara שעוצב בהשראת הצד האפל של הירח. מדובר בגוף תאורה מעוגל, שחור ולא סטנדרטי במראה שלו, הוא גם דיגיטלי, יש בו תנועה ודינמיות ובעיקר הרבה חדשנות בטכנולוגיה שבתוכו בזכות תרחישי תאורה שונים.

Huara artemide בהשראת הצד האפל של הירח, עוד יצירה של ARTEMIDE שהוצגה לראשונה במילאנו השנה, צילום: קמחי תאורה
חברת ארטמידה הפורייה הציגה עוד שורה של גופי תאורה חדשים ומפתיעים בהם דגם Curiosity שהוט מעיין גוף תאורה משולב במסגרת שחורה ממתכת ומקום לעציץ מתוך תפיסה שבחיים המודרניים יש צורך בשילוב שימושים ובחפצים רב תכליתיים.

Curiosity, אפשר להניח עציץ זעיר במדף התחתון, צילום: קמחי תאורה
גופי התאורה מסדרת Gople של Artemide משקפים שילוב של עולם ישן ועולם חדש – מדובר בגופי תאורה עשויים זכוכית מעוגלת והם מגיעים בשלל צבעים ומזכירים סגנון עיצובי של שנות ה-70, כשהבוהו-שיק שלט במרחב העיצובי.

Gople Artemide געגוע לעולם ישן, Artemide
גוף תאורה מהפכני וחדשני נוסף הוא המערכת Interweave המשלבת גמישות ונוקשות. מדובר במערכת צילינדרים צמודי תקרה וביניהם נתיב אור גמיש, מתפתל וזורם. זוהי מערכת של קשרים בין סוגי אור שונים בצורתם ובפונקציונליות שלהם.

Interweave Artemide

Arrival Family artemide, צילום קמחי תאורה
סדרה נוספה שהוצגה בביתן של ארטמידה במילאנו היא Arrival – משפחה שלמה של מנורות עם צורות דינמיות, זורמות המפזרות אור בקווים גרפיים עדינים.

Kubija Hotel-Nature Spa Voru EE lighting, photo by MarisTomba
חברת העיצוב הספרדית OLE! הציגה בתערוכה את קולקציית Pepo עטורת הפרסים וחברת הבת שלה הציגה את גופי התאורה הססגוניים שלהם שמורכבים משרוכי נעליים Shoelaces ונעשים בעבודת יד ייחודית בשיתוף אוכלוסיות חלשות. בעולם טכנולוגי ומתקדם יש חיפוש מתמיד אחר עבודת יד וחומרים טבעיים וגם תוספת הצבע בהחלט מעניקה מראה אחר ושמח יותר לחלל.

Ole Pepo, Hotel lobby Medina Hotels Benidorm צילום: קמחי תאורה
לפרטים: כל גופי התאורה ועוד רבים נוספים תמצאו באולם התצוגה של קמחי תאורה, לח"י 23, בני ברק, www.kamchi.co.il

