אילנית שמיע היא מאיירת מוכשרת, כזו שרואה מצבים, גם אינטימיים וקטנים, ולוכדת אותם ביצירות שלה. היום-יום האנושי הוא ההשראה שלה. היא מציעה מתנה אישית של איור אישי ליום הולדת, יום נישואים, בר / בת מצווה, פרישה לגמלאות, הולדת תינוק במשפחה ועוד, בצבע או בשחור-לבן, כך שהאמנות שלה יכולה להיות חלק מהנוף של כל אחת ואחת.
"למדתי במחלקה לצילום בבצלאל. בשנים הראשונות לאחר סיום הלימודים, בתחילת שנות ה-2000 הצגתי בכמה תערוכות ועבודות שלי נמצאות באוסף 'הארץ' של עמוס שוקן", מספרת שמיע, "עם השנים מצאתי עצמי חוזרת לעוד ועוד דברים שעשיתי לפני הלימודים כמו ציור ובגדים שעיצבתי לעצמי. ערכתי מכירת בגדים ראשונה וההתלהבות הייתה גדולה, וגרמה לי להמשיך לעוד מכירות, עד שזה הפך, כמעט בלי ששמתי לב לעסק, כזה שאפשר לי להתפרנס מעשייה יצירתית, אבל הוא גרם לי להתרחק מעולם האמנות המסורתי. בשנים האלו, שהיו שנות הפריחה של המעצבים הצעירים, פעלתי לצד נאית ודליקטסן, המעצבות הראשונות שאכלסו את גן החשמל וביחד יצרנו אירועי תרבות עירוניים ששילבו אופנה, ספרות, מוזיקה ועוד וקראנו להם 'בתרגום חופשי'".

איור בהזמנה של המאיירת אילנית שמיע, שגם הציגה לאחרונה בשבוע האיור 2019 בקולקציית מלונות בראון ברחבי תל אביב
עם השנים נדדה שמיע עם הבגדים שיצרה (בהם גם כאלו מפירוק של בדים ובגדים ישנים ומתן להם חיים חדשים) גם ליריד המעצבים המפורסם של דיזנגוף סנטר בתל אביב, ובמקביל כתבה במוסף "הארץ" במשך שלוש שנים, עד 2010, את המדור "איך אנחנו מתלבשים". "משם לחנות במרכז בעלי המלאכה, שם למדתי על בשרי את משמעות המשפט Be careful what you wish for כי חנות זה בעיקר כלוב, ואפילו לא מזהב", מספרת שמיע, "זה היה שיעבוד טוטאלי, שלאט לאט מייבש את היצירתיות והופך את המעצבת ליצרנית. כדי לשמר את היצירתיות, החלטתי בכל עונה לייצר סדרה של חולצות ועליהן להדפיס בהדפס משי איורים שלי, ועם השנים זה הפך להיות העיסוק המרכזי שלי בכל מה שקשור לבגדים. ומשם הדרך להתמקד באיור בלבד הייתה קצרה ובעצם לחזור למקורות – לציור, לרישום, לאיור".
לפני כשנתיים וחצי השיקה שמיע את האתר / בלוג שלה והחלה לחפש את הכיוון האישי שלה באיור. "בהתחלה יצרתי סדרה של איורים אישיים אבל תוך כדי פתאום התעורר בי החשק לאייר סיטואציות מתצלומים שצילמתי תוך כדי שיטוטיי בעיר. הזירה שבה התהלכתי הרבה בתקופה ההיא הייתה כיכר הבימה ולסדרה קראתי 'חיים של אחרים', עם הזמן גיליתי שאני בעיקר מתעניינת באנשים ומשם המשכתי לסדרה 'העירוניים' שאותה הצגתי בשבוע האיור 2018. הפוקוס היה דמויות מקומיות, עם דגש על אופנת רחוב וניסיון למצוא את ההגדרה למושג דרך אוסף הדמויות. במקביל כתבתי באתר הארץ, בלוג בעל אותו שם, שם הרחבתי בכתיבה על תופעות עירוניות-תרבותיות ואיירתי את הדמויות התואמות", אומרת שמיע, "לאחר כ-100 דמויות עברתי לפרויקט הבא הנמצא כרגע בעיצומו 'נשים בעבודה'. כאן אני מאיירת ומראיינת נשים בולטות על הדרך המקצועית שעברו ועוברות ובמקביל בשבוע האיור 2019 הצגתי בשיתוף עם איתי יעקב סדרת איורים שיצרתי במיוחד לאירוע 'עם הגב לים' בקולקציית מלונות בראון בתל אביב".
לצד הפרויקטים האלו פונים לשמיע אנשים פרטיים בבקשה שתאייר עבורם איורים אישיים. איך זה עובד? אנשים שולחים לה תצלום או כמה תצלומים והיא עוזרת להם לבחור את זו שהכי מתאימה לאיור. "אני עובדת תוך שימוש בכלים דיגיטליים אבל בצורה הכי מסורתית שיש – מתבוננת על הצילום ומאיירת. הדף שלי הוא מסך והעט, שנראה ממש כמו עט, הוא דיגיטלי. הכלים הדיגיטליים מאפשרים לי לשמור שלבים בעבודה ולחזור אליהם אם פישלתי בהמשך, וכן לטפל בפרטים ממש קטנים, וגם, לא פחות חשוב – לחסוך בפסולת", מסבירה שמיע על התהליך הייחודי, "מי שמצייר יודע כמה ניירות הולכים לפח וכמה עפרונות וצבעים נערמים והופכים לפסולת. ואני, שביליתי חלק גדול מחיי הבוגרים כחלק מתעשייה שהבזבוז שבה הוא עצום, מאוד רגישה לזה. היום פינת העבודה שלי היא שולחן ועליו מחשב, מסך ועט של WACOM, ואלו הכלים שבאמצעותם אפשר לבנות עולמות שלמים. לצד כשרון, מיומנות וחריצות כמובן".
בין הבקשות המגוונות שמגיעות לשמיע אפשר למנות אישה שביקשה שתאייר את בן זוגה לצד המטוס האהוב עליו; תמונות של בני זוג ברגעים מרגשים (וגם שגרתיים); תמונות של אמא ובנותיה בלבוש אחיד; תמונות של משפחות רב-דוריות; איור של אחיות; איור של החברות הכי טובות; איורים של חיות מחמד אהובות; איורים של סלבס למשל של דנה ספקטור ורן שריג ועוד.
המחיר משתנה בין רישום עדין בשחור-לבן (מ-350 שקלים לדמות בודדת) לבין איור בצבע (מ-550 שקלים לדמות בודדות), מספר הדמויות וגודל ההדפס. "אני מאמינה בשקיפות ומפרסמת את המחירון הבסיסי באתר. כמובן שלמחירים הללו אפשר להוסיף תוספות שונות, שכבר תלויות בהזמנה האישית", אומרת שמיע לסיכום.
לפרטים: למחירון של אילנית שמיע – https://bit.ly/2Roa1Yp; טיפים לבחירת תמונה – https://bit.ly/2NtAbb1; האתר https://ilanitshamia.com/