המסעדה La Visione מתאפיינת בפרץ של צבעוניות ובשימוש לא שגרתי ושגרתי בשטיחים של המותג הגרמני Object Carpet. את החלל תכננו ועיצבו האדריכלים של סטודיו Ippolito Fleitz Group, Stuttgart .
בחלל המסעדה הססגוני נעשה שימוש בשטיחים כאובייקטים אמנותיים ועיצוביים. יש כאן שילוב של כמה חברות מותגים המתאחדות ויוצרות סינרגיות חיוניות. לב העניין הוא La Visione, מסעדה איטלקית שעבורה סטודיו Ippolito Fleitz Group פיתחה את עיצוב הפנים והן את עיצוב המותג.
תחת הקונספט שנה חדשה. עבודה חדשה. אוכל חדש. נבחר עיצוב החלל. רעב הוא נקודת המוצא לכל רעיון חדש. רעב למשהו טרי וחדש כמו גם הרעב לאוכל, ולעיתים שני הדברים בבת אחת. La Visione לא משמש רק כמסעדה אלא גם מקום עבודה משותף, מקום מפגש של צוות הסטודיו Fleitz Group כך שבמידה רבה הצוות עיצב לעצמו, והוא הלקוח של עצמו בפרויקט הזה. נעשתה התייחסות לאובייקט השטיח בתוך מה שהוגדר "קמפוס האובייקטים החדש – עיר החזונות". הרעיון מאחורי הקמפוס הוא ליצור סינרגיות, והמסעדה הולכת בעקבות הקונספט הזה כי La Visione ממוקמת במודע בין עולמות שונים מכל הבחינות.
המעצבים הגדירו את חלל המסעדה כמסעדה בשלוש מערכות. לשיטתם כל הדברים הטובים מגיעים בשלשות ולכן המסעדה מחולקת לשלושה חלקים: טרקלין, אזור אוכל ובר יין. רק שאף אחד מהם לא באמת מתנהל בצורה צפויה. בחלל הראשון יש דלפק שאינו למעשה דלפק, מכיוון שהוא מביא את הקסם של המטבח לבר, וממוסס למעשה את כל החלוקות בין האורח לאנשי השירות. ביום זהו מרחב עבודה משותף ובערב טרקלין אפריטיף ששם מתחיל הבילוי הלילי.
באזור האוכל יש שילוב של אווירה, ריחות, טעמים וצלילים, הכל עטוף בשלל בדים בצבעים ובטקסטורות שונות. המטרה כאן הייתה להפוך את אובייקט שטיח למוחשית. באזור האוכל מתנוססים קולאז'י קיר טקסטיליים של שטיחים שמקיימים דיאלוג מרתק עם שטיחים המונחים על הרצפה, בייעודים המקורי של כיסוי. במקביל, יש חלון למטבח הפותח חיבור ויזואלי ישיר לשף ומאפשר הצצה להכנת האוכל ולפעולת המטבח.
בבר היין עוצבה התפאורה המושלמת למפגשים ובו יש את התאורה הנכונה ליצירת האווירה הלא מכופרת.
נרטיב של זיכרון ורוחות חופשיות – הנחה את צוות התכנון והעיצוב. על האוכל אמונים שני מסעדנים משטוטגרט: Vincenzo and Daniele. השניים מכירים זה את זה מילדותם המוקדמת בדרום איטליה, שם התוודעו היטב למטבח האיטלקי שמלווה את עבודתם הקולינרית מאז. ההיסטוריה המשותפת שלהם מספקת נקודת מוצא לתפריט. אפילו הלוגו מבוסס על מקורותיהם המשותפים: רך, עגול וחם כמו ההרגשה שמתפשטת בכל הגוף כשמדמיינים אוכל שמוצאו מאקלים שטוף שמש, אך יחד עם זאת מודרני ולא שגרתי. כמו המסעדה, התפריט מגיע גם בשלושה חלקים המבוססים על רוח הקולאז' של הטקסטיל על הקירות. כל פרט במשחק הצבעים מתואם בקפידה ומסונכרן הצבעים הרבים בחלל עד כדי יצירת חלל צבעוני מאוד אך הרמוני ונינוח.
לפרטים: www.object-carpet.com, https://ifgroup.org/en/