מוזיאון העיצוב חולון מציע לשוחרי עיצוב לשמור על קשר רציף וקבוע וליהנות משלל אירועים, סיורים, מסיבות, הרצאות והפקות ייחודיות שפותחות צוהר לעולם העיצוב והאמנות ומאפשרות מפגשים מלאי השראה. אגודת הידידים של מוזיאון העיצוב חולון מאגדת חובבי עיצוב שנחשפים לא רק לאירועי המוזיאון ולתערוכות הנפלאות שבו אלא גם לאדריכלות, עיצוב מוצר, craft, מיזמים חברתיים ועוד נישות שאין דרך להגיע אליהם עצמאית.
דמי ההצטרפות השנתיים הם מ-2,000 שקלים והם תרומה ותמיכה בתערוכות ובתוכניות של המוזיאון. הידידים מצידם נכנסים חופשי למשך שנה למוזיאון (כניסה חופשית זוגית), משתתפים בשיחי גלריה, בהרצאות, פתיחות של תערוכות, כנסים, סיורים ייחודיים שנתפרו במיוחד עבורם ועוד.
איך מקבלים השראה מעולמות העיצוב השונים? המפגש האחרון של אגודת הידידים בליווי האוצרת הראשית מיה דבש בחודש מרס נערך בשלוש תחנות קרובות גיאוגרפית אך מגוונות מאוד מבחינה קונספטואלית ובמסגרת הסיור נחשפו המבקרים לעולמות שונים באדריכלות ובעיצוב. התחנה הראשונה הייתה בניין ToHaהחדש בצומת הרחובות דרך השלום ותוצרת הארץ (מכאן השם ToHa) בליווי אחד האדריכלים שעבד על הפרויקט מראשיתו, לפני כתשע שנים. על עיצוב ותכנון המתחם הלא סטנדרטי אמונים האדריכל המעצב והאמן הבינלאומי רון ארד, שגם עיצב את מוזיאון העיצוב חולון, ואדריכל העל הישראלי אבנר ישר. השניים חברו לשיתוף פעולה יוצא דופן ביצירת מגדל ייחודי בהשראת קרחון החצוב בדמוי יהלום א-מורפי, אם כי אפשר לתת לדמיון דרור לראות גם תצורות מקוריות אחרות. הבניין שכבר מאוכלס כמעט כולו במשרדים (בהם משרדי WeWork על פני חמש קומות) בנוי בבנייה ירוקה מחומרים מתקדמים וטכנולוגיים, בחלק מהחומרים נעשה שימוש לראשונה בבניין בקנה מידה שכזה למשל לוחות דקטון של חברת קוסנטינו הספרדית ושורה של מערכות, חומרים וחיפויים.

בניין ToHa החדש בעיצוב ותכנון האדריכלים רון ארד ואבנר ישר. אגודת הידידים זכתה בהצצה ראשונית, הדמייה: viewpoint
אחרי שיטוט על הגג שבו עתידות להיפתח שתי מסעדות שף בקרוב, נדד הסיור כמה דקות הליכה משם לסמטת מעבר יבוק, שנראה כמו מסע של מאות שנים אחורה בזמן. סטודיו לניפוח זכוכית gstudio של מעין פייגין וד"ר בוריס שפייזמן, שני בוגרי בצלאל, חשף להדגמה חיה של ניפוח זכוכית בדיוק באותן שיטות מסורתיות שכבר נהוגות מאות שנים.
הליכה של כמה דקות נוספות ומגיעים לסטודיו Iota. הסטודיו שהקימו טל צור ושולה מוזס לפני כמה שנים קם על עקרון חברתי-עיצובי-אקולוגי שבמסגרתו מכשירים נשים שאין להן סיכוי לצאת לעבודה לסרוג בטכניקה מיוחדת והן סורגות בביתן פריטי עיצוב מדהימים כמו נדנדות, שטיחים, פופים, תיקים ואקססוריז נוספים לבית ברמת איכות וגימור גבוהות. המוצרים של פרויקט Iotaהוצגו בעבר ב-Salone del Mobile במילאנו (בשת"פ עם מעצב העל Tom Dixon), הן עתידות להשתתף ביריד צבע טרי 2019 תחת עיצוב טרי והן נמכרות בכל רחבי העולם בבוטיקים נחשבים. הידידים נחשפו לעקרונות של עסק חברתי-נשי ושמעו הסברים על תהליך הייצור הייחודי.
בהמשך השנה מתוכננים עוד מפגשי עיצוב מאחורי הקלעים, בהנחיית מיה דבש האוצרת הראשית של המוזיאון, בהם ביקור בסטודיו של המעצב אוהד בנית, אחיו הצלם איתי בנית, המעצבות האחיות שירי וגלי כנעני והצלמת רוני כנעני, מפגש נוסף ייערך במוזיאון ישראל וכך הלאה.
במאי צפויה להיפתח במוזיאון העיצוב חולון התערוכה אי זוגי העוסקת בבני זוג שיוצרים ביחד. חוג הידידים יוזמן לאירוע VIP שיחנוך את התערוכה.
לפרטים: להצטרפות לאגודת הידידים – www.dmh.org.il/heb/pages/default.aspx?catId=2