המגמה האחרונה היא הכנסת מטבחים מקצועיים לבתים פרטיים. רבים בוחרים במטבחי שף מקצועיים או במטבחים בעלי פיצ'רים מקצועיים בזירה הביתית. מה זה אומר מבחינת חומרים ואבזור?

מטבחי זיו, עיצוב מזי מיכאל ורון שינקין, צלם שי אפשטיין
"מטבחים מקצועיים במטבחים פרטיים היא מגמה שהחלה אצל הסלבס בחו"ל, ולישראל המגמה הזו מגיעה עכשיו. עם זאת, חשוב לזכור, המטבח המקצועי שמגיע למגרש הביתי מצריך השקעה כספית לא מבוטלת", מסבירה יעל מוסקוביץ סמנכ"לית השיווק של חברת ניגא שף FOR HOME המתמחה בתחום, "מטבח הוא החלל המושקע ביותר בבית הישראלי. הוא מרכזי, המטראז' שלו הולך וגדל על חשבון החללים הציבוריים וההשקעה בו תואמת את המשפט 'השמיים הם הגבול'. כחברה שמתמחה גם במטבחי שף למסעדות הנחשבות בארץ, אותם מותגי יוקרה בינלאומיים, כדוגמת DEMANINCOR ITALIA, הבינו את הפוטנציאל הטמון במטבחים הביתיים והתרחבו למטבח הפרטי עם ליין מקצועי לטובת העניין. אין זה מצריך שטח גדול או קטן יותר ממטבח אחר, אך הכיוון הוא מטבח תעשייתי מאחר והוא עשוי מחומרים מתקדמים, למשל אלומיניום מוברש. וההשקעה בו היא גבוהה מהממוצע. מדובר בחומר שישרת את הדיירים בטווח הארוך". מוסקוביץ מציינת שהמטבח הזו מתאים בעיקר למי שאוהב עיצוב מודרני ועיצוב תעשייתי.

באדיבות ניגא שףFOR HOME צלם Itai Aviran Photography
לדברי איל שימן, מנכ"ל ומבעלי למינם ישראל: "המטבחים המקצועיים הם נישה יוקרתית והיא מאופיינת בבתים יחסית גדולים עם מרחב פעולה משמעותי. בדרך כלל במרחב כזה נוהגים לבנות אי שיש לו תפיסת חלל עם נגישות מגוונת מכיוונים שונים ולכן אי הוא מרחב עבודה מקובל ואהוב בישראל. האי הוא מאוד פרקטי על שלל השילובים בו – כיריים, כיור, אחסון, מקרר יין, אירוח ועוד".

ניגא שף FOR HOME, אדריכל עמיר צורף, צלם איתי אבירן
המטבחים המקצועיים מאופיינים בחומרים אחרים ולא רק בפונקציות. אם ברוב המטבחים בארץ שולטים פורמייקה או צבע בתנור, המטבחים המקצועיים מאופיינים בציפוי פורצלן גם על חזיתות המטבח, טכנולוגיה מיוחדת המייצרת משטח מיוחד בעובי של שלושה מילימטרים של ציפוי. עם אותו חומר אפשר לצפות את האי כמשטח עבודה שגם יורד לדפנות ולצדדים עד הרצפה. כך שאנחנו מקבלים יחידת ארון שעטופה כולה באותה חומר ויש כאן ייחוד. מטבח מקצועי כזה בהכרח יעלה יותר, מכיוון שיש שתוספת הפורצלן מייקרת בצורה משמעותית. אלו מטבחים שיתחילו ב-100 אלף שקלים ויותר, תלוי בגדול המטבח ובאביזרים הנבחרים. ואנחנו מדברים על תוספת של כ-10 אחוזים לערך הבית. ואם משאירים את מכשירי החשמל שבדרך כלל מותאמים למטבח הספציפי, אפשר לדבר על תוספת גדולה יותר בעת מכירה של בית עם מטבח מקצועי מאובזר".

משטחי למינם גם למשטחי העבודה וגם ליתר המטבח, צילום יח"צ
מעצב הפנים דניאל מיכאלי מוסיף כי "בעיצוב מטבחים היום אנחנו לא חושבים רק יופי אלא גם פרקטיקה, שאותה שואבים המטבחים המקצועיים מהמטבחים במסעדות ובמלונות. הנדסת האנוש היא מאוד חשובה ואקוטית למטבח, נגישות לכיור מהכיריים והעמדה שלהם באותו המפלס, כיור נוסף גדול ופונקציונלי. עוד במטבח כזה נראה כיורים מאוד גדולים, מעל הסטנדרט של 60 ס"מ, לכיוון 80 ס"מ או אפילו 90 ס"מ. מטבח תעשייתי הוא לא כזה שכולם יכניסו אליהם הביתה, מי שיכניס הם שפים, פודיז שהמטבח הוא תחביב עיקרי שלהם או אנשים שמוכרים אוכל מהבית, תחום שהתפתח מאוד בזמן הקורונה".

עיצוב דניאל מיכאלי, צילום שרון צרפתי

מעצב ניצן הורוביץ, צילום עודד סמדר

משטחי עבודה מקצועיים, באדיבות איילמינם, יבואנית למינם לישראל, צילום שי אדם