תיכף מתחיל האביב ועימו היציאה החוצה לגינה. כולם חולמים על גינה אבל התנאים לא תמיד מאפשרים להגשים את החלום, בעיקר בשל המחסור התמידי במים בארצנו הקטנטונת. גייסנו את חברת "כרכום עיצוב נוף" כדי להעניק טיפים מנצחים לגינה מלבלבת.
תכנון – שמירה על הגינה ירוקה ופורחת לאורך כל השנה טמון בתכנון מקדים. בחירת הצמחים ובניית מערכת השקייה מותאמת ואפקטיבית הם המפתח להשגת תוצאות ארוכות טווח ובתקציב סביר בהחלט. האקלים הקיצוני בישראל בחודשי הקיץ (שזולג גם לאביב ולסתיו עם ימי חמסין נטולי גשם) מצריך בחירה מדויקת של צמחים עמידים וחזקים. מומלץ לבחור בזנים שלא דורשים השקייה מרובה ועמידים בתנאי החום. כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי צמחים מתאימים, שילובים, מיקום ביחס לאור וצל ועוד פרמטרים חשובים.
חבל על כל טיפה– מערכת השקייה היא חובה בכל גינה, גם קטנה. מערכת השקייה יכולה לחסוך הרבה זמן וכסף. בתכנון מושכל, היא פועלת במינון הנכון ובזמן הנכון. אם כבר מותקנת אצלכם בגינה מערכת השקייה פעילה, חשוב לבדוק אותה שאין נזילות וכן חשוב לוודא שכל האזורים מקבלים מים במידה רצויה. קרחות יבשות בגינה ירוקה יוצרות מראה מוזנח ולא אחיד.
פרחים – אם אתם רוצים לשתול פרחים עונתיים בערוגות עם בוא האביב, חשוב לוודא שלא נוצרים מרחקי יובש בין פרח לפרח. פתחי הטפטוף צריכים להיות במידה של לא פחות מ-30 ס"מ אחד מהשני.
אור– לאור יש תפקיד חשוב בצמיחת העצים והצמחים ולעיתים הבעיה בארץ היא עודף שמש דווקא. בכל מקרה, כדאי לבדוק את הגינה בכל שעות היום ולבחון איפה יש שמש מתי ולכמה זמן (כמה ימי תצפית ואתם שם). חשוב לדאוג שאכן השמש והאור מגיעים במידה הרצויה לאזורי הגינה השונים בהתאם לצמחייה שם. יש צמחים שמשתוקקים להרבה אור ויש דווקא כאלו שזקוקים למעט.
גיזום– חשוב לבצע גיזום מקצועי שיהפוך את הגינה ממוזנחת לרעננה, פתוחה ואוורירית. חשוב שפעולות הגיזום יעשו על ידי גורם מוסמך, אחרת יכול להיגרם נזק בלתי הפיך לעצים מסוימים עד כדי קטילתם לנצח.
הזנה -כמו בני האדם ובעלי החיים, גם את הצמחים צריך להזין. כדי להגיע לתוצאות המיטביות יש לדשן את הקרקע כבר בחודש דצמבר, ובחודש מאי לפזר קומפוסט אורגני כבסיס לשתילה. גם במקרה הזה, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע ולרכוש מוצרים של חברות גדולות ומוכרות בתחום.
בחירות נכונות– בחירת סוגי הצמחים עבור הגינה תלויה בגורמים רבים, ביניהם כיווני האוויר, כמות האור הנתונה, המיקום גיאוגרפי, הקרבה לים, סוג האדמה, הלחות, משטר הרוחות ועוד. גם כאן חשוב להכניס לתמונה אנשי מקצוע שחיים את התחום ומכירים את התכונות של כל עץ ופרח. רבים מאתנו נוטים לבחור עצים וצמחים גדולים ויקרים שלאו דווקא מותאמים לאזור ולעיתים דווקא צמחים קטנים וזולים הם שיפתיעו ויצמחו בקצב מסחרר, כל עוד הם מקבלים את כל התנאים לכך.
דוגמאות? בבקשה: לצמחי תבלין שמש וחום יעשו טוב ודווקא בקיץ הם יגדלו טוב מבחורף הישראלי. בחודשים החמים הם גם בשיאם מבחינה ארומטית. מי שמגדל עשבי תבלין בגינה ולא באדנית, מומלץ להשקותם בתדירות נמוכה מעט יותר. השילוב בין כמויות מים מדודות לאור השמש יעשה להם רק טוב; לעץ לגרסטמיה יש פריחה ארוכה יחסית במגוון צבעים ויתרונות הגדול שהוא חסכוני במים. הוא אידיאלי בגינות קטנות ובהחלט עתיד להוות תוספת וויזואלית מרשימה וחסכונית במשאבים; פלקטרנתוס יעיל מכמה סיבות: הוא מפיץ שמן ציטרנלה שדוחה יתושים והוא נראה נהדר; פיטנה גם הם אידיאלים לעונה החמה – הם צריכים הרבה שמש ומעט השקייה וימלאו את הגינה בריחות וצבעים רעננים ומעוררים.
מעברים נוחים – רבים משלבים צמחייה בחיבור שבין פנים הבית לבין החוץ. חשוב לוודא שהדרך פנויה ונוחה ולא חסומה על ידי צמחים משתלטים שגם עושים לכלוך ומונעים מכם ליהנות מהגינה היפה וההרמונית.
לפרטים:http://carcom.co.il/