
Photo credit: Raphaël Thibodeau

Photo credit: Raphaël Thibodeau

Photo credit: Raphaël Thibodeau
סטודיו האדריכלות הקנדי ACT architecture design inc. תכנן ועיצב את חלל הבילוי בשם Projet Pilote במונטריאול, קנדה.
מדובר במסעדה משולבת בבר שהחל ממשימה שאפתנית: יצירת סביבה מקורית המשלבת מזקקה, מבשלת בירה ומסעדה לחוויה כוללת של הכנסת אורחים. עם כ-100 מושבים מדובר בחלל מורכב ומלא רבדים.
החלל ממוקם בשכונה העירונית התוססת של הרמה-דו-מון-רויאל במונטריאול. האתגר היה להכיל את כל מיכלי התסיסה והשירות של המבשלה ושל המזקקה. על מנת לפנות מקום לחלק המסעדה והבר בפרויקט, הציוד הטכני מוצב על במה תלויה המחוברת למבנה פלדה. נוצר מבנה חדש ועצמאי לחלוטין כדי לתמוך במיכלים וב-20,000 ליטר הנוזלים שהם יכילו. סדרה של מסגרות ארכיטקטוניות סגורות בזכוכית לאורך הפלטפורמה ממסגרות את החלק הזה, בעוד שגימור הנחושת הנבחר מדגיש את המיכלים הבולטים, והוא בכוונה רחוק ממראה של נירוסטה סטנדרטית שבדרך כלל משמשת למיכלים כאו.

Photo credit: Raphaël Thibodeau

Photo credit: Raphaël Thibodeau
בהתאם לדרישות החוק המקומיות, המזקקה והמבשלה מופרדות. המסעדה מוקפת בגידולים מקומיים, כולל גינת ירק על הגג, מה שמחזק את הקונספט של ייצור עצמי.

Photo credit: Raphaël Thibodeau
למרות המורכבות הטכנית של הפרויקט, והנוכחות של הציוד הרב, האסתטיקה התעשייתית הרגילה מתוחכמת יותר ולא מאופיינת רק בקו תעשייתי. כדי לרכך את הקו התעשייתי נעשה שילוב של חומרים טבעיים כמו עץ אלון, צמחים וקימורים מודגשים. את החלל משלים מטבח פתוח.

Photo credit: Raphaël Thibodeau

Photo credit: Raphaël Thibodeau

Photo credit: Raphaël Thibodeau
פלטת החומרים מציעה שני אזורים, המפרידים בין אזורי הייצור והצריכה. נעשה שימוש בצבעים ובחומרים כמו כחול עמוק, ירוק יער, עץ אלון, קטיפה, עור וטרצו שנבחרו לבר ולמסעדה. חלל הבישול מאופיים בשילוב של צמחים, עץ אלון וירוק בהיר, תוך שהם מעוררים אסתטיקה פרה-מודרניסטית, בעוד שהקימורים וגוני הנחושת של המיכלים מעלים תחושות מדעיות יותר כאילו נגזרו מרומן מאת

Photo credit: Raphaël Thibodeau

Photo credit: Raphaël Thibodeau

Photo credit: Raphaël Thibodeau
.

Photo credit: Raphaël Thibodeau
לפרטים: www.actad.ca